domingo, 28 de agosto de 2016

47ª Mini marató de Calella de Palafrugell

Tercera Mini marató de Calella de Palafrugell aquest matí. Bona organització per part del Club Atlètic Palafrugell. Amb la 47ª Edició d'enguany, es una de les curses mes veteranes de Catalunya.
Cursa mixta d'asfalt i terra amb un recorregut de 8,8 Qm bastant exigent amb arribada a la platja del Canadell.
Dia nuvolat, molta humitat i temperatura al voltant de 22ºC.

Amb EDUBDN, Pablo i Nolo58

He sortit a les 9 en punt amb el Nolo58 i el Pluvinet (Pablo) que aviat ha marxat cap endavant. Els primers 1500 m han estat d'asfalt per Calella fins que hem sortit del poble. Ritme còmode al començament tot i els trossos de pujada  i baixada bastant trenca-cames. El pas pel Qm 4 al poble de Ermedàs l'hem fet en 21'51'' a ritme de 5'28''/Qm. A partir d'aquí perfil en pujada fins l'avituallament al Qm 6 i pujada final forta però curta d'uns 300 m. A continuació baixada cap a Calella, primer per pista i desprès per carrers, per arribar al entorn magnífic de la Platja de Canadell en un Temps final de 49'03'' a ritme de 5'35''/Qm. Lloc 239.

Dades del Garmin

Arribada

Platja del Canadell

Bon ritme per estar en pre-temporada. En acabar un bon entrepà de pà amb tomàquet i pernil.

Com l'any passat m'ha vingut a veure a l'arribada els meus amics Ramon i Carme.

miércoles, 24 de agosto de 2016

Pujada al Castell de Montgrí

Avui he tornat a fer la Pujada al Castell de Montgrí que cada any fem per aquestes dates.


A les 18:00 ens hem desplaçat amb els meus amics Ana i Josep M. a Torroella de Montgrí i a les 18:30 hem començat la pujada que en poc mes de 2 Qm porta via GR 92 a l'impressionant fortificació.
La primera part del recorregut fins el collet de la creu de ferro es relativament fàcil i l'hem fet en 28' (Qm 1,5). En aquest punt hem vist alguns excursionistes amb xancletes, calçat  totalment inapropiat per aquest terreny !.


Tot seguit continuació pel pedregar força perillós que porta fins el cim del Montgrí a 315 m d'alçada. El desnivell + es de 260 m. Temps 51' (Qm 2,3).
El castell te quatre torres cilíndriques i està inacabat amb l'interior buit. Una escala metàl·lica de cargol permet l'accés fins la part mes alta i donar la volta a tot el perímetre amb unes vistes espectaculars de l'Empordà, les Illes Medes, Platja de Pals i Badia de Roses.


Hem dedicat quaranta minuts a la visita ja que hi hava molt bona visibilitat


La baixada pel pedregar ha estat igual de complicada fins el collet. Hem vist posar-se el sol i hem arribat força fosc. Temps real 1h37'. (4,6 Qm) que amb la visita han estat a prop de 2 h30'.


Ha estat força bé i en bona companyia 

lunes, 22 de agosto de 2016

Mini marató El Delfin Verde (Pirata)

La quarta participació a la Mini Marató del Càmping Delfin Verde aquest matí ha estat una mica diferent que les anteriors.
He quedat en fer-la amb el meu amic Hector i ens hem desplaçat junts fins el càmping. En arribar a les 7:20 no hi havia ningú del equip d'animació responsable de l'organització el que m'ha sobtat força.
El fet de no veure ahir a la tarda els rètols de marcat del circuit m'ha fet sospitar de l'anul·lació.
Amb uns 20 corredors presents, la majoria estrangers, he decidit fer-la en pla "pirata" es a dir pel nostre compte. Els he explicat els fets i m'he oferit de guia, això si, al meu ritme.
Hem fet el recorregut clàssic pels camps d'arròs de Pals i espai natural de les Basses d'en Coll idèntic a les edicions anteriors. Distància 10 Qm amb sortida i arribada a l'entrada del càmping.
Sortida a les 7:30 en punt amb una temperatura magnífica de 21ºC.
Cap el 600 m un altre corredor que també coneixia el circuit, m'ha avançat i també ha fet de guia a un ritme mes ràpid.
Durant el recorregut he anat donant instruccions al grup que em seguia sense preocupar-me massa pel temps.Tot i això hem passat força bé el Qm 6, just al pont de pedra, en 33'40''.
A partir del Qm 7, tornada cap el càmping per acabar en un temps final de 54'23 a ritme de 5'33''/Qm la meva segona millor marca de les set edicions en que he participat.

Amb Hector a l'arribada

Dades del Garmin

Prou satisfet amb el resultat.  No la puc compatibilitzar com a cursa però ha estat un entrenament de qualitat i enguany molt ben acompanyat.


En acabar, esmorzar com cal al càmping !

El resum de les quatre minis del 2016.

  • 18/7 55'14'' Lloc 28
  • 25/7 56'25'' Lloc 26  
  • 08/8 55'46'' Lloc 35
  • 22/8 54'23''   ---

lunes, 15 de agosto de 2016

Pujada al Tibidabo

Aquest matí he fet caminant la pujada al Tibidabo com entrenament de manteniment de l'estiu.
Ens hem trobat a les 8:30 a la sortida del Metro de Mundet de la L3 la Teresa, Luz Marina, en TeteXavi i Carles Sancho

Amb el calor propi d'aquestes dates, uns 23ºC, aviat hem començat a pujar fort per una trialera cap a la carretera de la Rabassada i passar per davant del Centre d'acolliment d'animals de companyia.  Tot seguit mes pujada fins el Turó de la Magarola on hi ha unes magnífiques vistes de la ciutat de Barcelona , Montserrat i la Mola.

Turo de la Magarola

Continuació cap a Vista Rica i forta baixada fins la Font Groga indret on no havia estat mai. Sense massa interès paisatgístic en aquest lloc hem acabat aviat la visita i hem tirat amunt cap a el Tibidabo per Vista Rica de nou.

Tibidabo


En el punt mes alt del recorregut teníem previst esmorzar però el lloc on volíem anat estava tancat. Hem decidit baixar cap a Vallvidrera per la Torre de Collserola i esmorzar allí.
Durant tot bel recorregut hem anat xerrant i ens ho hem passat molt bé.

Peu Torre Collserola

En plena época de vacances i el dia festiu d'avui ha fet que no hi hagués cap lloc per esmorzar tampoc a Vallvidrera...... Hem seguit per tant cap el Turó d'en Cors i camí de la carena fins la Plaça Mireia on finalment aquí si hem pogut fer un bon esmorzar.

La prova

Hem estat una bona estona mes xerrant per agafar finalment el camí de tornada fins Finestrelles, Parc Cervantes i Metro Zona Universitaria L 3 on hem acabat.

Han estat uns 15 Qm en 3h48' i 600 m desnivell +. No compto les múltiples aturades que hem fet, avui es tractava passar un bon matí hi ho hem aconseguit !.

martes, 9 de agosto de 2016

Pujada al Quermany

Aquest matí he fet la tradicional pujada al Quermany de cada estiu en companyia de la meva amiga Imma que s'està preparant pel Camí de Sant Jaume Portugués. Enguany ho hem fet caminant en lloc de corrent.
Recorregut càmping Inter Pals - Cim del Quermany i tornar, 12,4 Qm en total.

Perfil

Hem sortit a les 7:00 aprofitant la temperatura mes agradable de primera hora. Primer tram per la carretera direcció Pals entrant a la pista forestal darrera del Aparthotel Golf Beach. Continuació en direcció al Quermany per pista de sorra i pedres amb lleugera pujada. Passada la masia de Can Pou de ses Garites hem agafat un corriol / drecera a la dreta que ens porta al camí principal.
Hem passat per les mines d'en Bofill en 56:13 (4,6 Qm)  per agafar a continuació un parell de trossos trenca-cames amb fort desnivell. Arribada al cim en un Temps 1:18:11 (Qm 6,2).

Vista del Montgrí al fons

Cim del Quermany 224 m.s.n.m.

Després d'uns deu minuts de descans per menjar i beure una mica baixada pel mateix recorregut per arribar en un Temps final real 2h30'29'' que amb l'aturada han estat 2h40'. Un bon entrenament amb bona companyia.

Dades del Garmin

lunes, 8 de agosto de 2016

Mini marató El Delfin Verde 6

Tercera participació a la Mini Marató del Càmping Delfin Verde aquest matí. Com sempre bona organització per part l'equip d'animació.
Recorregut pels camps d'arròs de Pals i espai natural de les Basses d'en Coll idèntic a les edicions anteriors. Distància 10 Qm per pista de terra i molt pla. Sortida i arribada a l'entrada del càmping.
Sortida a les 7:30 en punt amb una temperatura magnífica de 20ºC !. Participació rècord de l'any amb 44 corredors, la majoria estrangers.


Cap el Qm 1,7 hem creuat pel pont de fusta per entrar de ple als camps d'arròs amb una magnífica vista. He fixat un ritme de cursa força constant de 5'40''/Qm. El grup s'ha estirat molt amb poques possibilitats d'avançar algun corredor.


Al Qm 2,5 hem creuat el pont de pedra sobre el Rec des Coll per girar cap a l'esquerra i 800 m mes endavant cap a la dreta fins l'entrada de les Basses d'en Coll.

Senyalització permanent

Passat el Qm 5 avituallament d'aigua i pas pel Qm 6, just al pont de pedra, en un temps de 34'06. Gir a l'esquerra pel camí del Rec des Coll cap al Mas Gelabert i 900 m mes endavant, just abans d'arribar al Mas (Qm 7) gir a la dreta i tornada cap el càmping.
Al Qm 8,2 hem tornat a creuer el pont de fusta per enfilar cap el càmping per la pista de ciment paral·lela a la carretera del Mas Pinell.
Temps final de 55'46'' i lloc 35 a ritme de 5'40''/Qm

Dades del Garmin

La tercera mini al sac

Temps prou acceptable i mantenint ritme de competició.

En acabar medalles pels tres primers, plàtans i beguda per tothom. El 22/8 a per la quarta !.