viernes, 29 de julio de 2016

Entrenament Correcat BBB

Com l'any passat, ahir per la tarda / nit vaig participar a l'entrenament BBB (Braves, Birres, Bany) que s'organitza cada estiu a CoRReDoRS.CaT per acomiadar la temporada.

Ens vam trobar a les 21 h al Port Olímpic al costat de la Torre Mapfre uns 20 companys de corredors.cat mes alguns amics.

Plaça dels Voluntaris

Amb força xafogor i uns 28ºC vam fer la versió curta anant fins l'Hotel Vela i tornar. Uns 6 Qm en 34' van estar suficients per fer una bona suada i agrair un bon bany a la platja.

Dades del Garmin

Refrescats, vam fer la tradicional ST al xiringuito Xiroi / Ca la Nuri amb Braves, Birres i alguna cosa mes ......

 Amb Laura

Amb Luz Marina

Tot i que no vam menjar gaire ja que el xiringuito s'ha dirigit als turistes, ens ho vam passar molt bé i a la ST es van afegir uns quants mes.

L'any que ve, si puc, hi tornaré !.

lunes, 25 de julio de 2016

Mini marató El Delfin Verde 5

Segona participació aquest matí a la Mini Marató del Càmping Delfin Verde amb una bona organització per part l'equip d'animació.
Recorregut clàssic pels camps d'arròs de Pals  / Espai natural de les Basses d'en Coll. Distància 10 Qm per pista de terra i molt pla. Sortida i arribada a l'entrada del càmping.

Recorregut

Sortida a les 7:30 en punt amb una temperatura de uns 25ºC a aquesta hora del matí !. Molta calor. Participació de 36 corredors, la majoria estrangers.
He sortit a ritme de cursa voltant els 5'40''/Qm. Aviat s'ha estirat el grup formant una llarga fila. Cap el Qm 1,7 hem creuat pel pont de fusta la Sèquia del Massot per entrar de ple als camps d'arròs amb una magnífica vista.
Passat el Qm 5 avituallament d'aigua i pas pel Qm 6, just al pont de pedra, en 34'43'', quasi un minut mes que el dilluns passat. Gir a l'esquerra pel camí del Rec des Coll cap al Mas Gelabert.

Camps d'arròs amb el Montgrí al fons

A partir del Qm 7, tornada cap el càmping intentant regular el ritme sense gaires referències d'altres corredors.

Sprint final 
(Foto: Jesús Cabrera)

Temps final de 56'25'' i lloc 26 a ritme de 5'44''/Qm .

Dades del Garmin


Avui la calor i el refredat han passat factura i he fet 1'11'' mes que dilluns passat, tot i això dono per bo el resultat.
En acabar medalles pels tres primers, plàtans i beguda per tothom.

lunes, 18 de julio de 2016

Mini marató El Delfin Verde 4

Primera participació aquest matí a la Mini Marató del Càmping Delfin Verde. Bona organització per part l'equip d'animació.
Recorregut clàssic totalment pla d'uns 10 Qm pels camps d'arròs de Pals / Espai natural de les Basses d'en Coll amb sortida i arribada a l'entrada del càmping.

Sortida a les 7:30 en punt amb una temperatura de uns 21ºC pero amb moltíssima xafogor. Participació enguany de 37 corredors, la majoria estrangers.


He sortit a ritme de cursa voltant els 5'35''/Qm. Al Qm 1,7 hem creuat pel pont de fusta la Sèquia del Massot per entrar de ple als camps d'arròs. Aviat s'han estabilitzat les posicions amb poques possibilitats d'avançar corredors. 

Foto: Jesús Cabrera

Passat el Qm 5 han posat un avituallament d'aigua i al Qm 6, just al pont de pedra, hem girat pel camí del Rec des Coll (Temps 33'49'') cap al Mas Gelabert.
A partir del Qm 7, tornada cap el càmping per acabar en un temps final de 55'14'' en el lloc 28 a ritme de 5'37''/Qm la meva segona millor marca de les quatre edicions en que he participat.


Classificació sistema clàssic

Amb Chris cap d'animació

En acabar medalles pels tres primers, plàtans i beguda per tothom.


Prou satisfet amb el resultat. El dilluns que ve tornaré.

Triplet superat força bé
  • 16/7 Cursa Barri de l'Almeda 2,250 Qm
  • 17/7 Cursa Poble Sec 5 Qm
  • 18/7 Mini marató Delfin Verde 10 Qm 

domingo, 17 de julio de 2016

XX Cursa del Poble Sec


Segona participació consecutiva a la Cursa del Poble Sec.

Circuit costerut amb carrers estrets idèntic a l'any passat amb dues voltes pel barri per completar una distància de 5 Qm. Sortida i arribada a la Plaça del Sortidor.


Bona organització del Club Atlètic Running (CAR)

Abans de la sortida he pogut saludar a uns quants companys de corredors.cat, entre ells la Sonia (Colometa) que ha guanyat la prova femenina

Amb Sonia a la Plaça del Sortidor

Temperatura d'estiu, uns 25ºC però suportable a aquesta hora del dia. Hem sortit a les 9:30 en punt.
Primer Qm en lleugera baixada pel carrer Magalhaes , Radas , Elkano i Salvà. He passat el Qm 1 al carrer Salvà en 4'55'', Tornada pel carrer Piquer (Qm 2 5'07'') per agafar Fontrodona on hi ha una bona pujada.

Pujada c/Fontrodona

Gir a la dreta per Magalhaes per completar la primera volta.

c/ Magalhaes

Temps de pas per meta 13'34'' (Qm 2,8) 15'' menys que l'any passat. Continuació pel la Plaça del Sortidor i baixada per c/ Blasco de Garay i Elkano (Qm 3 5'18'') i c/ Salvà cap a Vilà i Vilà. Tornada per Piquer (Qm 4 en 4'51''). Darrera pujada per Fontrodona i llarg esprint per Magalhaes per acabar en un Temps final de 25'13'' lloc 159 Cat 10. Ritme 5'03''/Qm

Arribada

Dades del Garmin

Molt content, he millorat la meva marca de l'any passat en 40'' amb MMP de l'any en 5000 m.

Segona prova del triplet al sac. Demà a per la tercera !.

sábado, 16 de julio de 2016

Cursa Barri de l'Almeda

Avui he fet per primer cop la Cursa del Barri de l'Almeda a Cornellà popularment coneguda com la Cursa de la patata pel fet de que a l'arribada et donen com avituallament un cucurutxo de patates fregides.
Aquest cursa es la primera d'un nou triplet que preparo aquest cap de setmana i que continuarà demà amb la Cursa del Poble Sec i dilluns amb la Mini marató de El Delfin Verde.

Dia de sol però amb una temperatura suportable a aquesta hora del matí, uns 22ºC. Dues voltes a un circuit de 1125 m totalment pla amb sortida i arribada al c/ Sant Ferran/ Plaza Almeda la Vella (barri de l'Almeda, Cornellà). Punt destacable el gir de 180º als 900 i 2150 m.

Bona organització del Club d'atletisme Can Mercader. El format d'aquesta cursa ha estat com els d'abans gratuïta, sense xip, pocs corredors (uns 100) , samarreta i guants de regal i voltant el barri.

Amb Rosa, Luz Marina i Concha

Hem sortit a les 9:15 força ràpid per la curta distància de la cursa. Les sensacions als primers metres no eren gaire bones al anar a una velocitat que no acostumo a anar. Tot i això, he passat molt bé la primera volta en 5'18'' a ritme de 4'43''/Qm.

Primera volta

A la segona volta m'he trobat millor i he mantingut bé el ritme fent-la en 5'15''.

Segona volta

Temps Final de 10'31''  Lloc 52, Cat. 7 a ritme de 4'41''/Qm.

Dades de Garmin

Molt satisfet amb millor resultat de l'esperat.


En acabar patates fregides recién fetes i molt bon rotllo.

Demà segona prova !.

martes, 12 de julio de 2016

Fi de temporada 2015 - 2016

Dono per acabada la temporada tot i que fins Setembre participaré en alguna cursa d’estiu per manteniment. Seguiré però amb entrenaments suaus i sortides amb BTT pel Baix Empordà.

He participat en un total de 36 curses entre elles  3 mitges marató, el Maratest de 15 Qm, 14 curses de 10000 m i 5 de 5000 m.

Com a fets destacables el meu rècord en distància caminant de 100 Qm que vaig completar en dos dies en la Ruta del Carrilet Olot - Girona - Sant Feliu de Guíxols i els 207 Qm del Camí de Sant Jaume Francès (Ponferrada - Santiago de Compostela ) que vaig fer caminant a l’Octubre del 2015.

Cursa 400 (1/11/15)

També la meva participació en un relleu de les 24 h d’atletisme al Desembre amb l’equip Gatorade Running Club i a la Barcelona Magic Line, una prova de 20 Qm per equips de caràcter no competitiu i solidària que vaig fer amb l’equip del BC Team el passat mes de Febrer.


Acabo la 8ª Challenge BCN 10K 2015-2016 al lloc 422 de la general (de 17747 classificats) / Lloc grup d'edat VtMC 30 (de 1223 classificats).

He participat en les vuit edicions fetes fins ara amb un total de 63 curses.

En resum, una bona temporada.

Ara, a gaudir de les vacances i a esperar l'inici de la propera.

Salut a tothom !

sábado, 9 de julio de 2016

9ª Cursa Sant Joan Despí


Segona participació consecutiva a la Cursa de Sant Joan Despí. Prova de 10 Qm amb dues voltes a un nou recorregut de 5 Qm i compartida amb la cursa de 5 Qm.
Bona organització Club de Atletisme Despí 2012 i corresolidaris. Sortida i arribada del Poliesportiu Salvador Gimeno.


Perfil molt pla ideal per fer una bona marca encara que a 9 de Juliol amb una temperatura al voltant de 30ºC era missió impossible.
Hem sortit a les 20:30 en punt amb la llebre Sub 55' amb l'objectiu d'intentar fer-la a ritme de 5'30''/Qm. La calor asfixiant d'aquest dies aconsellava sortir amb molta precaució.
Sorprenentment, abans del Qm 2 la llebre ha començat a quedarse enrere (probablement per la calor) i he hagut de continuar sol. He passat la primera volta (Qm 5) en 27'33''.
Amb l'alta temperatura d'avui l'organització ha tingut l'encert de posar tres avituallaments que han fet realment falta.
He pogut mantenir el ritme bé a la segona volta tot i que la calor encara era intensa.  Amb molt bona dosificació de forces he acabat en un Temps final de 55'05'' (27'33'' / 27'32'') Lloc 281 Cat 34 a ritme de 5'30''/ Qm tal com tenia previst.

Dades del Garmin

Esprint final

Arribada a meta

Content de superar aquesta dura prova de calor. El canvi de data de fi de Maig a principi de Juliol ens ha perjudicat clarament.