domingo, 31 de agosto de 2014

45ª Mini marató de Calella de Palafrugell


Segon any consecutiu participant a la Mini marató de Calella de Palafrugell que organitza el Club Atlètic Palafrugell i que enguany celebra la seva 45ª Edició.
Cursa mixta d'asfalt i terra amb un recorregut de 8,8 Qm bastant exigent amb arribada a la platja del Canadell. Com l'any passat el dia ha sortit  nuvolat i molt bona temperatura per córrer, al voltant de 22ºC.


He sortit a les 9 en punt amb el Prudi i el seu fill. Els primers 1500 m han estat d'asfalt per Calella fins que hem sortit del poble. Ritme còmode al començament tot i els trossos de pujada. El pas pel Qm 4 al poble de Ermedàs l'hem fet en 21'52'' a ritme de 5'28''/Qm.
Cap el Qm 6 hi ha la pujada mes forta però curta d'uns 300 m on ens hem separat. L'he superat sense problemes ja que la coneixia de l'any passat. A continuació baixada a sac cap a Calella, primer per pista i desprès per carrers, per arribar al entorn magnífic de la Platja de Canadell en un Temps final de 47'34'' a ritme de 5'24''/Qm. Lloc 180.

Dades del Garmin


No està malament per estar en pre-temporada. En acabar, entrepà de pernil i cap al casa.

Com l'any passat m'ha vingut a veure a l'arribada el meu amic Ramon.

martes, 19 de agosto de 2014

XXVII Funimetrada

Ahir vaig tornar a Gelida a fer la Funimetrada  que enguany celebra la 27ª edició.

Es una cursa popular d'estiu gratuita on l'objectiu no és només competir contra un mateix i contra els altres corredors, sinó que també contra l'històric Funicular del 1924, tasca per a mi impossible ja que el funicular triga uns 8 minuts en fer el recorregut.
El traçat es òbviament de pujada força exigent amb una distància de 1600 metres i un desnivell positiu de 110 metres !.
Una mica abans de les 20:00 h hem baixat amb la meva amiga Carme amb el funicular cap a la sortida

Amb Carme al funicular

Trobada dels pocs correcats que hem participat

Cándido, Miquel, Jordi, Teresa i Carme.

Coneixent el recorregut de l'any passat he dosificat perfectament l'esforç amb la distància, cosa que no vaig fer l'any passat al sortir massa conservador, acabant en un Temps final de 9'47'' Lloc 92 , rebaixant en 41'' el meu temps de l'any passat !.

Dades del Garmin

La Carme també ha fet un bon temps 10'27'' Lloc 101.

Molt content i ens ho hem passat molt bé. Fins la propera !.

El Diploma

Video de la cursa Min 4'24''a 4'36''

sábado, 16 de agosto de 2014

Entrenament nocturn


Feia temps que volia fer per primer cop un entrenament nocturn ja que fins ara les meves úniques experiències nocturnes han estat les dues curses nocturnes del Port de Barcelona (2013 i 2014) i les Curses dels Nassos que comencen amb llum de dia però acaben de nit.
Finalment, avui he quedat per fer-lo amb el meu amic Prudi, força experimentat en entrenaments nocturns.
A les deu en punt hem sortit del càmping Inter Pals per fer un recorregut pels camps d'arròs de Pals. Aviat hem agafat el camí paral·lel al mar que hi ha al costat de de la platja on hem encès els frontals amb la vista al fons de les llums de l'Estartit.
Amb sensacions una mica estranyes de córrer a aquestes hores no he anat gens còmode durant els primers Qm. tot i el ritme lent a que anàvem. El pas per Qm 3 ha coincidit a l'avinguda del Grau on hi ha el càmping Playa Brava amb il·luminació pero aviat però hem entrat a l'espai natural protegit de les Basses d'en Coll (Qm 3,5) en plena foscor.
En aquest punt endevinàvem al fons el Montgrí seguint per la pista paral·lela al rec des coll fins el Mas Gelabert (Qm 6,3). Temps de pas 37'12'' Ritme 5'54''/Qm.
La falta de referències visuals llunyanes i la mala visibilitat del estat del terra fan per a mi mes difícil el còrrer tot i això avui es tractava de gaudir de l'experiència de la nit.
Al Mas Gelabert hi ha la discoteca les Teules i es celebra a mes aquests dies d'estiu el White Summer Market, hi havia per tant, un munt de gent i cotxes.
Tant ràpid com hem pogut ens hem desviat de la carretera per agafar a l'esquerra el camí dels Eixarts que porta directament al camí del càmping Neptuno. La foscor i el silenci han tornat i hem pogut gaudir d'uns Qm força tranquils.
Al Qm 8,2 hem agafat el camí del Neptuno en lleugera pujada de només 1200 m però que es fan llargs.
A partir d'aquí hem travessat un bosquet per sortir a la carretera de la Av. Mediterrània  fins el càmping.
Hem fet 10,7 Qm en 1h03'29'' (Ritme 5'56''/Qm). No està malament.

Dades del Garmin

Ha estat tota una experiència i en bona companyia.



martes, 12 de agosto de 2014

Pujada al Quermany (x2)

Aquest matí he fet amb el meu amic Hector la tradicional pujada d'estiu al Quermany. Dia de sol però amb bona temperatura per córrer.
Recorregut Càmping Inter Pals - Cim del Quermany (224 m s.n.m) i tornar, 12,6 Qm en total.
Hem sortit a les 8:00 per la carretera direcció Pals entrant per una forta rampa cap a la pista forestal darrera del Aparthotel Golf Beach. Continuació en direcció al Quermany per pista de sorra i pedres amb lleugera pujada. Passada la masia de Can Pou de ses Garites hem agafat un corriol / drecera a la dreta que ens porta al camí principal. Aquí comença la verdadera de pujada. En aquest tram el terra es dur amb molta pedra. Passem les mines d'en Bofill en 33:39 (4,62 Qm). Hi ha un parell mes de trossos mes trenca-cames amb fort desnivell. Arribant al Qm 5,8 la pujada es suavitza i la vista del Baix Empordà es magnífica. Tram final de mes pedres, gir a l'esquerra i ja veiem la torre de guaita dels forestals al cim del Quermany. Temps 47:31 (Qm 6,29).

Cim amb les illes Medes al fons

Torre de guaita

Hem fet una aturada d'uns vuit minuts per hidratar-nos, fer fotos i cap avall !!.

Si la pujada es dura, la baixada per a mi es perillosa. Em baixat per tant amb precaució de no caure passant les mines d'en Bofill en 59:37 (tot i això hem trigat 1'46'' menys que pujant). Arribant a Can Pou de ses Garites la baixada ja es mes suportable però la pista de sorra i pedres no permet despistar-se. Finalment tram d'asfalt fins el Càmping amb un temps final de 1:31:45, 3' llargs menys que a l'anada.

Dades del Garmin

Un bon entrenament amb molt bona companya !.

Recuperant forces al càmping

Per la tarda hem sortit a caminar amb en Francisco i hem acabat de nou al cim del Quermany fent un doblet que mai havia fet

Cim del Quermany 2

Han estat 11,4 Qm mes a les cames. Demà toca descans !.