domingo, 30 de junio de 2013

IVª Marxa Puja i Baixa

Aquest matí he fet la IVª Marxa Puja i Baixa molt ben organitzada pel Club Excursionista Els Perduts de Begur.
M'he hagut de llevar a les 6:00 per esmorzar i desplaçar-me fins a Begur , però ha valgut la pena.
Els meus amics Rosa i Francisco l'han fet caminant mentre que jo m'he trobat amb el meu amic i company de corredors.cat Hyuste per intentar fer-la el mes ràpid possible es a dir corrent quan era possible i caminant la resta
Dia de sol i bona temperatura , uns 21 ºC , tot i ser final de Juny.
Recorregut de 15 Qm pel terme municipal de Begur i dels pobles del voltant seguint el GR-92, senders locals i camins de ronda.
El perfil de la prova com per sortir corrent però cap a casa , un trencacames total amb pujades i baixades molt fortes.
Hem sortit a les 8:00 en punt de la Plaça de la Vila de Begur on també era l'arribada.

Amb Hector abans de la sortida

Aviat ens hem adonat de que seria molt dura amb la pujada inicial fins al carrer del Campo i d’allà anar a trobar el GR-92 que ens ha portat pel camí del Ses Falugues i el Mas d’en Llord fins a la platja d’Aiguablava. Tot i que gran part ha estat baixada ha estat força tècnica i en ha portat 32' en fer 4,2 Qm. Allí hem començat un recorregut magnífic vora mar per les cales d’Esclanyà, d’en Malaret, Ses Orats i de Ca N’Estasia , Port de Fornells fins Platja Fonda Qm 6 on hi havia el primer avituallament amb aigua , taronges , fruits secs i galetes.Temps de pas 51'40''.
Tot seguit hem encarat una pujada duríssima cap el Rec de Ses Gralles on he perdut definitivament l'Hector que s'ha quedat enrere. Des de dalt vistes espectaculars de la costa brava.

Vista des del Rec de Ses Gralles

L'organització ens han posat un túnel aspersor d'aigua per refrescar-nos de la pallissa . Hem continuat resseguint la carena per corriols amb moltes pedres fins el semàfor i La Borna. Seguint el GR i amb vistes sobre la cala de S’Eixugador hem arribat finalment a Sa Tuna Qm 11 on hi havia el segon avituallament. Temps de pas 1h48'10''. He trigat quasi una hora en fer 5 Qm's !!
Continuació pel camí de ronda cap amb un munt d'escales fins a Aiguafreda.

Aiguafreda

D’aquí segona pujada forta pel camí d’es Quinze per arribar per un corriol fins al Mas d’en Pinc i continuar fins el poble i tot pujant a Sant Ramon fins el castell de Begur on hi havia el tercer avituallament i on ens han fet una foto a tots els participants. Qm 14,3 Temps de pas 2h28'09''.

Amb cara de patiment

Castell de Begur

Des del castell retorn fins a la plaça de la Vila on ens esperava un bon entrepà. 

Dades de la marxa
  • Distància :15 Qm
  • Temps final de 2h33'04''
  • Desnivell : 656 m+ / 656 m - (Alçada máxima 264 m)
Track oficial de la Marxa


Una autèntica prova de trail running en un meravellós entorn a la Costa Brava. Tot i la duresa del recorregut m'ha encantat i l'any que ve si puc la tornaré a fer.

martes, 25 de junio de 2013

Trail de Sant Joan

A proposta del Miguel , ahir per la tarda vaig fer un entrenament de trail pel Collserola amb els meus companys del Rekons Running team Irene , Josep i Miguel Lombarte.
El punt de trobada va ser el Pla dels Maduixers al Qm 0 de la carretera de les aigües. Al voltant de les 19:00 vam enfilar cap al Tibidabo amb forta pujada per una trialera i continuar pujant mes suau per pista de Can Borni fins la carretera de Vista Rica just a l'esplanada on acabava antigament la Cursa de l'Amistat. Vam continuar fins la font de Vista Rica on vam aprofitar per refrescar-nos una mica.
A partir d'aquí baixada cap a la font groga i l'ermita de Sant Medir (Sant Cugat).

Sant Medir

Continuació per pista fins Can Borrell i el Pi d'en Xandri fent el recorregut de tornada de la Cursa Medijocs que cada any faig al mes d'Abril.

Pi d'en Xandri

En arribar a la zona urbana de Sant Cugat del Vallès, en Miguel i en Josep van desfer el camí tornant corrent cap a Barcelona mentre que l'Irene i jo ja en teniem prou i vam anar fins l'estació de Sant Cugat a agafar el tren cap a Barcelona.
Vaig fer un total de 11,4 Qm en 1h14'08'' que representa un ritme de 6'31''/Qm , força bo.
Un bon entrenament en un terreny dur i difícil per a mi.
M'ha agradat molt descobrir nous llocs de Collserola i retrobar-me amb altres ja coneguts sempre amb molt bona companyia

domingo, 23 de junio de 2013

1ª Cursa del Port de Barcelona


Ahir per la nit vaig participar per primer cop en una cursa nocturna , la Cursa del Port de Barcelona.
Quan es va presentar em va agradar el recorregut i l'idea de córrer per la nit i no vaig dubtar en inscriure'm.

Amb sortida i arribada al Portal de la Pau hem fet 10 Qm pel port passant per diversos molls, el pont Porta d'Europa , l'escullera.


El recorregut em recorda el de l'antiga Cursa del Port de 15 Qm dels anys 80 i la de la Barceloneta dels anys 2000 ambdues desaparegudes.

Molt bon ambient a la sortida amb bona temperatura i una magnífica lluna plena.


Hem sortit a les 23:45, hora a la que normalment estic dormint. Sense bones sensacions al principi amb els Qm's sense marcar i la mala visibilitat en alguns trams, he anat millorant poc a poc sobre tot gràcies al meu company R61 que m'ha atrapat passat el Qm 5 i amb qui he anat fins pocs metres abans de l'arribada.


Temps final 52'53'' Lloc 788 (47 de la meva categoria) a ritme de 5'17''/Qm , el pitjor deumil de la temporada que acabo amb aquesta cursa.

La propera més i millor !!!

domingo, 9 de junio de 2013

VI Cursa La Maquinista per la integració


Cinquè any consecutiu participant a la Cursa per l'Integració a La Maquinista . Com cada any dues voltes de 5 Qm's al voltant del Centre Comercial de La Maquinista. Objectiu sumar els màxims punts possibles per la Challenge BCN 10K que acaba amb aquesta cursa. No fa la calor brutal dels anys anteriors quan es feia al Juliol però deu n'hi do. Com ja es habitual trobada amb els companys de Rekons Running Team i Corredors.cat , enguany menys multitudinària per la coincidència amb altres curses ( Pineda , Cantonigros i Roca Negra).

Amb els cracks de Rekons i corredors.cat abans de la sortida

Surto a les 9:00 amb el meu company Edu (EDJ) pero al Qm 2 el deixo marxar perque va massa ràpid. Com acostuma a passar, no pot aguantar i cap el Qm 3,5 l'agafo i el deixo enrere.
Passo el Qm 5 força ràpid en 25'25 a ritme de 5'05''/Qm. Enguany no han posat aspersors d'aigua al pas per la meta. Agafo aigua per refrescar-me durant la segona volta que serà dura pel calor.

Video Qm 5 Min 1:23

Puc mantenir molt be el ritme per fer l'ultim Qm en 4'55' i acabo en un Temps final de 50'52'' Lloc 1044 (19 de la meva categoria) a un ritme de 5'05''/Qm.

Arribada
Millor marca en aquesta cursa de les cinc edicions en que he participat. He anat com un rellotge tot i la calor, molt satisfet.

Clicar aquí per veure el vídeo de l'arribada Min 11:15 (crono 51'42'')

Acabo la Challenge BCN 10K amb 325,47 punts i en el lloc 668 i el 26 del meu grup d'edat (de 20534 classificats).

Les meves marques a les curses de la Challenge :
  • 2/12/12 Cursa de la Sagrera 52:51
  • 31/12/12 Cursa dels Nassos 51:12
  • 20/01/13 Cursa del Barri de Sant Antoni 51:34
  • 07/04/13 Cursa de El Corte Inglés 57:48
  • 21/04/13 Cursa dels Bombers 50:48
  • 09/06/13 Cursa per la integració 50:52

Totes les curses de 10 Qm's excepte la de El Corte Inglés que era de 10,766 Qm's

domingo, 2 de junio de 2013

13ª Cursa Mulla't i corre


Avui he tornat al Circuit de Catalunya a Montmeló per segona vegada i per una bona causa, la lluita contra l'esclerosi múltiple. Tenia ganes de tornar a córrer en un mític entorn conegut a tot el món per les curses de F-1 i motociclisme.
Com cada any la sortida de la cursa era a la zona de l'estadi es a dir en baixada completant al pas per meta dues voltes al circuit.


Dia de sol amb bona temperatura per córrer tot i ser primers de Juny.

Amb Luz Marina

He sortit a les nou i mitja ràpid aprofitant la sortida en baixada . El traçat bastant exigent amb tres pujades una al final de recta , la mes forta al Mas de la Moreneta i la de l'entrada a l'estadi. Tot i això he passat el Qm 5 molt bé en 25'15'' a ritme de 5'03''/Qm.

Pas pel Qm 5

El segon 5000 m l'he fet una mica mes lent ja que la calor a començat a apretar Temps final de 51'51'' a ritme de 5'12''/Qm. Lloc general 406.

La propera setmana a la Cursa de la Maquinista !