lunes, 26 de noviembre de 2012

Centenari de la IAAF


Durant el cap de setmana he participat com a voluntari als actes que s'han fet a Barcelona amb motiu del Centenari de la IAAF (Associació Internacional de Federacions d'Atletisme).

Feia temps que tenia la idea de provar això del voluntariat i aquest esdeveniment era una bona ocasió. Ja fa unes setmanes vaig presentar la sol·licitud i em van acceptar com conductor de vehicle oficial.

El centre d'operacions ha estat a l'Estadi de Montjuïc on hi havia la "car pool" i la meva feina ha estat bàsicament en recollir i portar atletes i directius a l'aeroport i respectius hotels a la Vila Olímpica (Arts , H-10 Marina i Pullman Skiper).
El cotxe que em van assignar va estar un impressionant Opel Insignia.

Al parking del Estadi

A la zona d'espera del aeroport

El dissabte vaig tenir l'oportunitat de portar a l'hotel al atleta dominicà Felix Sanchez doble campió olímpic de 400 m tanques a Atenes 2004 i Londres 2012 i doble campió del mon a Edmonton 2001 i Paris 2003.

També vaig aprofitar per veure l'exposició del centenari al Museu Olímpic on vaig coincidir amb el Princip Albert II de Mónaco (president honorari ).

Em va impressionar el rètol al costat de la perxa d'en Sergey Bubka on indicava que no era possible mostrar l'alçada real del seu rècord del mon (6,14 m) ja que l'edifici del museu no era prou alt !.

domingo, 18 de noviembre de 2012

Caminada a Montjuïc


Aquest matí he fet corrent amb la meva amiga Carme la Caminada a Montjuïc ultima que faig enguany del programa de caminades Barnatresc 2012.
Dia molt nuvolat pero sense pluja i bona temperatura. Recorregut trencacames al voltant de 11,5 Qm's pel Parc de Montjuïc amb sortida i arribada al Parc de les Tres Xemeneies.
Sortim a les 8:45 per la via directe cap el Castell de Montjuïc i amb una forta pujada. Al anar corrent de seguida ens hem posat davant de tot i hem hagut d'estar molt pendents de les indicacions per no perdre'ns.


En arribar al Mirador Olímpic (on hi havia el control de pas i avituallament), l'organització ens ha obsequiat amb coca i moscatell . Temps de pas de 34'37''.
Hem continuat amb forta baixada cap al Castell de Port i el carrer de la Mare de Déu del Port a la Zona Franca per tornar a pujar for cap a l'anella Olímpica.


Espectacular vista de l'Estadi Olímpic , Palau Sant Jordi i Torre de Calatrava al pas per la Plaça Europa. Hem passat una hora clavada. Continuació de la pujada forta fins el carrer Font i Quer (darrera l'Estadi) per baixar pel c. del tres Pins , Av. de l'Estadi , c. Margarit , Av.Paral·lel i C.Vila i Vila fins el Parc de les Tres Xemeneies. Temps final 1h23'57'' a 8,22 Qm/h. Un bon entrenament i millor companyía !.

viernes, 9 de noviembre de 2012

Llibre "Córrer o morir"

Interessant llibre del "super crack" Kilian Jornet on explica la seva filosofia de la vida a traves de les experiències viscudes durant les nombroses curses de muntanya que ha fet per tot el mon.
Impressionant el que es capaç de fer aquest home !.
El 24/9/12 TV3 va emetre el programa El Convidat on l'Albert Om va conviure un cap setmana amb aquest super atleta.


http://www.tv3.cat/videos/4255250/Kilian-Jornet

lunes, 5 de noviembre de 2012

Des de l'altre costat

Després de l'operació d'hernia inguinal , tenia clar que amb la recuperació em perdria totes les curses de Setembre , Octubre i Novembre.
Per seguir en contacte amb els companys vaig decidir anar d'espectador / fotògraf en algunes com va ser el cas de la Cursa Lluís Companys el 6/10 , el Correbarri el 14/10 i la Cursa de la dona el 28/10.
En arribar la Cursa de l'Amistat i el Cros de Sants vaig decidir oferir-me a l'organització per ajudar-los. Així ha estat i he fet per primera vegada a la meva vida de control.


Ja fa uns dies la Myrna Mates em va assignar la funció de control de cursa a la cruïlla del carrer Taquígraf Garriga amb Constança. Aquest matí , com tots els darrers primer de Novembre, m'he llevat d'hora però en lloc d'anar cap al Castell de Montjuïc m'he dirigit cap el lloc assignat.


Sense problemes de control de trànsit per l'hora de pas ( entre 8:30 i 9 h) he pogut veure amb enveja sana el pas dels meus companys que enfilaven la primera pujada forta per sota la Av. Diagonal.
Quan ha passat en Xavier amb el cotxe escombra he pujat amb ell cap el Tibidabo podent observar el patiment dels corredors en cua de cursa.
El dia ha estat magnífic i com sempre les vistes de Barcelona des del Parc d'atraccions espectaculars.


M'he pogut retrobar amb molts companys de corredors.cat i del Rekons Running Team.

Com entrenament, he fet caminant la tornada cap a casa passant per Vallvidrera , Drecera de Vallvidrera , Carretera de les aigües , Av. Pearson , Av. Pedralbes i Diagonal. 10,380 Qm's en 1h 44'12''.

XXXIV Cros Popular de Sants
Memorial Eugeni Giralt

Després de 24 participacions en aquesta cursa aquest any he col·laborat amb l'organització. Com cada any m'he dirigit caminant des de casa a la sortida a la Rambla Brasil però mes d'hora per tenir-ho tot a punt.

M'han assignat un grup de sis Voluntaris 2000 amb els he hem fet el control d'uns 800 m de circuit bàsicament pel Carrer Sants / Creu Coberta al voltant del Qm 9.

Amb els Voluntaris 2000

Punts de control

Com a la cursa de l'Amistat del dijous,he pogut saludar un munt de companys de corredors.cat i del Rekons Running Team.

El control ha estat sense problemes i al tornar cap a la meta he pogut degustar la coca de la Pastisseria Polo i xocolata desfeta. Tot seguit, per mantenir la tradició, ha caigut un xàfec que ens ha deixat ben remullats.

L'organització ha tingut el detall de regalar-nos als col·laboradors un bido d'alumini personalitzat.


Moltes gràcies Carles , Mireia , Xavi i companyia per fer possible any rere any aquesta cursa. L'any que ve penso tornar pero de nou com corredor !

En David ha participat per primer cop amb una marca prou bona 50:12