domingo, 30 de octubre de 2011

XXXIII Cros Popular de Sants


Avui un nou Cros de Sants al sac i van 24 amb aquesta edició.
Dia de sol i temperatura ideal per córrer. Com cada any gran trobada de corredors.cat. Enguany cursa puntuable per la 4ª Challenge BCN 10K. Molt bona organització com es habitual en aquesta cursa.


He sortit a les 10:00 en punt amb l'objectiu d'apropar-me als 50'.
Des dels primers Qm's he agafat un ritme força regular de 5'09''/Qm. El pas per la Rambla Brasil entre el Qm 4 i 5 es una mica complicat i amb la pujada pel carrer Arizala he baixat una mica el ritme. He passat el primer 5000 m ja a la Av. Madrid en 25'46. El segon 5000 m el faig normalment més ràpid en aquesta cursa però avui els Qm 8 al carrer Tarragona i Qm 9 a Creu Coberta se m'han travessat una mica. Temps final 51'28'' Lloc 805 i 84 de la meva categoria. Ritme 5'09''/Qm. El segon 5000 m en 25'42''.


Tot i que l'objectiu ha quedat una mica lluny, he fet el segon millor deu mil de l'any. El diumenge que ve a la Cursa de La Sagrera ho tornaré a intentar però abans d'això, el dimarts toca Cursa de l'Amistat.

jueves, 27 de octubre de 2011

Pujada a Sant Ramon

Ja fa uns mesos portava la idea de pujar corrent a la Ermita de Sant Ramon a Sant Boi quan em va sortir la oportunitat de pujar-hi amb tot un expert, el meu company Manolo (RunnerSantBoi) de corredors.cat 

Així dons, dit i fet , ahir vaig quedar amb ell a les 8:30 a l'estació de Sant Boi i ens vam desplaçar amb cotxe fins al parking que dona accès a l'ermita a la carretera de Sant Climent.

El dia es solejat i molt bona temperatura per córrer. Sortim a les 8:45 per la pista forestal que puja a a l'ermita. Des del primer moment la pujada es forta i aviat les vistes son espectaculars. En poc mes de 22' arribem a dalt . Hem fet 2,9 Qm i hem pujat 200 m de desnivell. Ritme 7'40''/Qm. Deu n'hi do.

Sant Ramon

En Manolo aprofita per ensenyar-me uns quants camins de muntanya per la zona incloent la famosa Roca Negra on el passat Juny es va fer la cursa de muntanya que porta el seu nom.


La Roca Negra
De tornada passem per l'impressionant Masia de Santa Bàrbara de Llor convertida avui en restaurant.

Santa Bàrbara de Llor

Hem fet 8 Qm en  59'10'' ritme 7'24''/Qm .

Dades del Garmin de Manolo (no es mostra però si es registra el recorregut de pujada)

Un bon entrenament i una bona companya. Hi tornaré !.

martes, 25 de octubre de 2011

Vª Cursa Solidaria País del Cava


El diumenge vaig fer per segona vegada la Cursa del País del Cava una cursa solidaria amb la Marató de TV3 i organitzada per Octagon Esedos i la Confraria del Cava. El recorregut lineal de 13 Km des de Vilafranca del Penedès fins Sant Sadurní d'Anoia. Gran nombre de participants (2000 inscrits) incloent els que la fan caminant.


Temperatura ideal per córrer , uns 17ºC, i cel una mica nuvolat. Molts pocs companys de corredors.cat ja que la majoria van anar a la Marató / Mitja Marató / 10 Km de la Mediterrània. Tot hi això m'he trobat amb l'Antonio Anrol58 (foto) ,Oriol Simarro, Asana i companyia, i Cat.

Amb Antonio a la sortida a Vilafranca

Sortim a les 11:00 en punt de la Rambla de Nostra Senyora de Vilafranca per agafar ràpidament la carretera C-15. Abans del Qm 2 agafem la C-243 cap a la Sant Sadurní. Al Qm 3,5 ens desviem per entrar amb una lleugera pujada al poble de La Granada del Penedès on hi ha el primer habituallament al Qm 4. Abans d'agafar de nou la carretera principal hi ha el Qm 5 que el passo en 27'09''. A partir d'aquí hi ha una llarga baixada de mes de 3 Qm envoltats de vinyes . Som al País del Cava !. Comencem la pujada mes forta cap el Restaurant Sol i Vi (Qm 9) on hi ha el segon habituallament. Durant un 1,5 Qm mes passem una zona amb tobogans que posen a prova les cames. Passo el Qm 10 en 53'53''. Quasi tot el que he recuperat a la baixada ara ho estic perdent. A partir del Qm 10.5 tot es baixada fins a Sant Sadurni i aprofito per augmentar el ritme. Entrem al poble passat el Qm 12 i a 300 m de la meta hi ha una forta rampa, un cop superada ... rotonda i línia de meta. Temps final 1h09'47'' Lloc 609 (Lloc 103 de VetBM) Ritme 5'23''/Qm.

Meta a Sant Sadurni d'Anoia

Això està fet. No he millorat la marca del 2008 però enguany era una mica mes llarga al sortir de la Rambla. M'ha agradat molt el recorregut. Hi tornaré !.

domingo, 16 de octubre de 2011

Caminada Internacional de Barcelona

Com l'any passat aquest cap de setmana he fet dues proves de la Caminada Internacional de Barcelona 2011. L'aperitiu el dissabte de 10 Qm i el diumenge la prova de 30 Qm.

Dissabte 15/10/11

Prova Barnatresc Internacional amb una distància de 10 Qm's i una alçada màxima de 192 m al Castell de Montjuïc.
Dia bo amb uns quants núvols i bona temperatura. Sortida i arribada al Poliesportiu de l'Espanya Industrial al costat de casa.


M'acompanya en aquesta la Isabel.

Comencem a les 9:00 en direcció cap a c. Creu Coberta, Pl. Espanya, Av. Reina Maria Cristina, Font Màgica, Palau Nacional, Jardins Joan Maragall, Av. de l'Estadi, Pg. Olímpic, Jardí Botànic, Pg. de Migdia , c. Can Valero, c. Font i Quer, Jardins Verdaguer, Jardins Joan Brossa, Mirador de l'Alcalde, Camí de Mar, Castell de Montjuïc i Mirador de Migdia on hi ha el Control de Pas i Avituallament (CPA) 1h32'(Qm 5).

Monument a la Sardana

Baixada tot passejant per c. Foc, c. Pierre de Coubertain, Av. Ferrer i Guàrdia, Pl. Sant Jordi, Av. Ferrer i Guàrdia, c. Mèxic, c. Creu Coberta, c. Callao, c. Muntandes i Poliesportiu Municipal L'Espanya Industrial. Temps final 2h44'. Demà serà mes dur ja que arrossego un fort refredat.

Diumenge 16/10/11

Avui es el gran repte del 2011. Em llevo a les 6:00 per esmorzar i preparar l'equipament. A les 7:00 agafem el bus al Poliesportiu de la Espanya Industrial que ens porta fins el Papiol.
La prova d'avui es un recorregut en gran part per Collserola amb final urbà i una distancia de 30 Qm.


ITINERARI

Poliesportiu Municipal L'Espanya Industrial (tram neutralitzat que es fa amb autocar), El Papiol, les Escletxes, coll d'en Faura, collet de Batllivell, Colònia Montserrat, Vallpineda (CPA), can Busquets, coll de Can Mallol, Santa Creu d'Olorda (CPA), torre del Bisbe (CPA), can Vilà, plaça Mireia (CPA) , Hospital Sant Joan de Déu, parc de Cervantes (CPA), Diagonal, av. Gregorio Marañón, Palau Blaugrana, c. Arístides Maillol, riera Blanca, c. de Sants, c. de l'Espanya Industrial, c. Muntades i Poliesportiu Municipal L'Espanya Industrial.

M'acompanyen la Carme i en Jordi Albert. Intentarem fer-la el més ràpid possible caminant a les pujades fortes i corrent la resta.
Sortim a les 7:35 de El Papiol on encara es molt fosc. Al terra hi ha molta pols , com farina. Els primers Qm's son de pujada continua. Passem el primer CPA a Vallpineda en 42'31''. Agafem uns fruits secs i continuem la marxa.
El segon CPA está força lluny a Santa Creu d'Olorda. Triguem mes d'una hora en arribar. El passem quan ja portem 1h49'. Portem però ja mes de la meitat del recorregut. Ens donen una poma , aigua , fem la foto de rigor.

CPA Santa Creu d'Olorda

Continuem, ara de baixada, fins el tercer CPA a la Torre del Bisbe. Triguem només 17' en arribar ja que es massa aprop.Temps 2h07'.
El tram fins el CPA 4 situat la Plaça Mireia es un autèntic trencacames i pel que sembla algú ha arrencat una senyal. No sabem exactament cap a on anar agafem el camí que ens sembla correcte. Hi ha uns minuts de desconcert fins que trobem una indicació cap a Can Vilà. Ara ja està tot controlat de nou. Una forta pujada final ens porta fins la Plaça Mireia. Portem 3h12' i hem trigat mes d'una hora en arribar. Ens queden uns 5 Qm's.

Pujada cap a Plaça Mireia

CPA Plaça Mireia

De la Plaça Mireia fins la'arribada tot es baixada ó pla així que fem algunes fotos agafem mes fruits secs i aigua i cap avall.

Passem l'últim CPA 5 al Parc Cervantes en 3h29', enfilem cap el Camp del Barça , Carrer de Sants i ja hi som.

Amb Jordi Albert , Jordi i Carme al Poliesportiu Espanya Industrial

Això està fet 3h56'32'' (23' menys que l'any passat amb la mateixa distància).

A l'arribada diploma i begudes. Ha estat dur però hi tornarem.

domingo, 9 de octubre de 2011

XXIII Cursa de Fons a Sant Muç

Avui he fet per tercer any consecutiu la Cursa de fons a Sant Muç a Rubí amb molt bona organització de la UAR.
Dia de sol i bona temperatura per córrer , res a veure amb la pluja de l'any passat.
Saludo als pocs "correcats" que participen Joaquim , Bernaus , Vicenç , Solteron , Richy , Victor 01 i Leamo.
Com que es una cursa trencacames marcada per la forta pujada de 2 Qm's a Sant Muç i la forta baixada cap a Rubí, esta clar que no es pot fer marca i per tant l'objectiu es millorar la marca en aquesta cursa que la tinc del 2009.

Sortim a les 10:30 amb en Joaquim i Solteron . Al pas pel Km 1 en Solteron marxa i continuo amb en Joaquim a bon ritme. Passem el Qm 3 força be en 15'23''. Al Qm 3,2 comença la pujada amb alguna rampa força dura. Faig el Qm 4 en 6'16'' i el Qm 5 en 6'22. Total 28'01''.

Amb el meu company Lluís abans de la sortida

A partir del Qm 5,2 comença la baixada. La faig al màxim (del 7 al 8 el faig en 4'39'' !!). Només queda rematar la feina als 2 Qm's finals que faig a ritme de 5'03''/Qm. Temps final 53'14'' a ritme de 5'20'' / Qm. Lloc 505 i 34 de la meva categoria

He rebaixat en 24'' la meva millor marca del 2009 fent el segon 5000 m en 25'12''.

Aquesta marca la dec en gran part al meu amic Joaquim que m'ha acompanyat i animat en els moments mes durs.

lunes, 3 de octubre de 2011

31ª Cursa Popular Ciutat de Cornellà


Ahir al matí vaig completar el "doblet" de cap de setmana amb la Cursa Popular de Cornellà amb una distància oficial de 10 Qm.
Molt bona organització i bona temperatura. Cursa amb un perfil marcat per la pujada a mitja cursa amb arribada magnífica a la pista de l'Estadi Municipal.


Els primers Quilòmetres els he fet amb en Xaviropa que la feia per primera vegada. Passat el Qm 4 ja he vist que no em podria seguir a la pujada per la Rambla i he continuat sol. Passo el Qm 5 bastant lent en 26'41''. Començo a recuperar temps tot i que continua la pujada fins Qm 6 on hi ha l'avituallament. Aprofito la forta baixada per apretar encara mes. En Carsobe m'agafa cap el Qm 7,5 i continuem junts fins la meta a molt bon ritme 5'06'' /Qm. Al Qm 9 supero un cop mes a la Olga amb qui vaig córrer ahir.

Arribada a meta amb en Carlos (Carsobe)

Entrem a l'Estadi força be i marcar un Temps Final de 52'23''Lloc 745 (lloc 60 de VetB M). Ritme de 5'15'/Qm.

Hem fet el segon 5000 m en 25'42'' amb molt bones sensacions en acabar. No he fet una gran marca però no he notat gens l'esforç de la cursa d'ahir.
Un any mes dubtes sobre la distància real que alguns corredors diuen que ha estat al voltant de 10200 m.

domingo, 2 de octubre de 2011

IV Cursa Lluis Companys


Ahir vaig fer per primer cop la Cursa Lluis Companys en homenatge a l'olimpiada popular de 1936 frustrada per la guerra civil.
Dia de sol amb bona temperatura per córrer. Recorregut magnífic per Montjuïc de dues voltes de 3,5 Qm passant per la mítica pista de l'Estadi Olímpic amb sortida i arribada a l'INEF.


Sortim a les 10:00 amb en David amb l'objectiu de gaudir d'aquesta cursa. Els primers metres son de pujada per la Avinguda de l'Estadi per agafar a continuació el Passeig Olímpic en baixada que ens porta l'Estadi amb la mágnífica pista de tartà blau. Quina joia córrer per aquí !.


Sortim de l'Estadi per voltar el Palau Sant Jordi passant per sota de la Torre de Telefónica de Santiago Calatrava. Continuem en lleguera baixada pel carrer dels Jocs del 92 amb forta rampa final cap l'INEF. Hem completat la primera volta en 18'36''.

Inici 2ª volta amb els companys de corredors.cat Olga i Jose

El sol comença a escalfar i la segona volta es una mica mes dura però mantenim be el ritme ja que la fem prácticament en el mateix temps 18'40'' per marcar un Temps final de 37'16'' Lloc 272 (39 de VetBM) a ritme de 5'20'' /Qm.

Tot i que hem entrat junts, a la classificació oficial , en David m'ha guanyat per un segon (coses del xip). Temps 37'15'' , lloc 271 (88 de SenM).

Bona matinal atlètica i ens ho hem passat be !. Per primer cop he fet tota una cursa amb el David.